SC Cambuur keert met één punt terug naar Leeuwarden

19 apr 2019 - 22:20

SC Cambuur heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen de nummer veertien van het klassement, FC Eindhoven. Dat de ploeg twee plekken lager in het klassement staat was echter niet te zien, want het was de ploeg uit Eindhoven die de voorsprong pakte en lange tijd wist te houden. Het lukte een kansrijk Cambuur niet om de voorsprong over te nemen, maar ver in de blessuretijd kwamen ze nog wel op gelijke hoogte.

SC Cambuur keart mei ien punt werom nei Ljouwert

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en nam het voortouw, maar Cambuur wist de bal als eerst in de goal te krijgen. In de 26e minuut leek Cambuur na meerdere kansen te scoren, maar spits Kevin van Kippersluis stond buitenspel. Het was wel een omslagpunt, want hierna waren de ploegen meer in evenwicht.

In de 31 minuut was er dan toch bijna de 0-1, maar de bal belandde naast de goal. Ook in de 42e minuut kreeg Cambuur een kans, maar die kans eindigde in de handen van Guy Smit, keeper van FC Eindhoven. Ook FC Eindhoven was gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

Rust: 0-0

Vlak voor de rust maakte Matthew Steenvoorden een overtreding, maar de vrije trap van Branco van den Boomen ging over over de goal heen. Zonder punten op het scorebord floot de scheidsrechter voor rust.

Foto: www.orangepictures.nl

Slordig

De tweede helft begon slordig voor Cambuur. FC Eindhoven kreeg kans na kans en wist zelfs de bal in de 47e minuut in de goal te schieten. Echter, ook Elisha Sam stond buitenspel en het feest voor de Eindhovenaren ging niet door. In de 56e minuut lukte het dan toch: 1-0 voor FC Eindhoven. In de minuten die volgden was het keeper Xavier Mous die ervoor zorgde dat FC Eindhoven niet verder uitliep, maar in de 61e minuut was de 2-0 er dan toch, nadat Van Steenvoorden de bal op het middenveld verloor.

Gelijkspel

In de 65e minuut zette Van Kippersluis met een kopbal uit een vrije trap Cambuur op 2-1. Een botsing maakte dat Steenvoorden moest worden gewisseld en dat er zeven minuten aan extra tijd bijkwamen. Gelukkig voor Cambuur, want ver in de blessuretijd was het Sam Hendriks die ervoor zorgde dat de ploeg uit Leeuwarden niet met lege handen huiswaarts keerde. Hij zette de ploeg op de eindstand 2-2.

SC Cambuur - FC Eindhoven 2-2 (0-0) 56. Alvin Daniëls (1-0), 61. Elisha Sam (2-0), 65. Kevin van Kippersluis (1-2), 90+2. Sam Hendriks (2-2)

Opstelling SC Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden (83. Jones), Mbende, Sambissa (67. Bangura), Jansen (67. Robertha), Schilder, Maulun, Ciganiks, Hendriks, Van Kippersluis.

(Advertentie)
(Advertentie)