Cambuur komt in beslissende fase met twee wedstrijden in paasweekeinde

18 apr 2019 - 15:40

Cambuur komt in de beslissende fase van de competitie. De ploeg staat op dit moment op de elfde plaats, goed voor deelname aan de play offs. Maar het staat allemaal heel dicht bijelkaar. Zo heeft de tegenstander van vrijdag, FC Eindhoven, maar drie punten minder dan de Leeuwarders. De punten worden dus steeds belangrijker. Vrijdag kan Cambuur geen beroep doen op Boerlage, Van Deelen, Van Koesveld en Conraad. Zij zijn geblesseerd. Kallon en Schilder zijn twijfelgevallen, maar de kans dat zij wel kunnen spelen is vrij groot.

Trainer René Hake

FC Eindhoven uit is voor Cambuur altijd een moeilijke wedstrijd. De laatste keer dat de Leeuwarders de volle drie punten pakten in het Jan Louwers stadion was op 17 november 2006. Ook dit jaar is Eindhoven in eigen huis een zware klus voor tegenstanders.

"De kracht van Eindhoven is de scherpe counter, met aan de basis de middenvelder Branco van den Boomen", vertelt trainer René Hake. "Dat moeten wij aanpakken. Wij moeten aan de bal goed zijn en die counters eruit halen." Hake wil de wedstrijd nog niet cruciaal noemen: "Dat is teveel gezegd, maar het belang van deze wedstrijd is wel heel groot. Winst helpt ons om een goede positie te creëren. Het vertrouwen in de groep is groot, maar ze moeten het op het veld laten zien. Maar ze hebben het er wel over in de aanloop naar deze wedstrijd."

Cambuur komt yn beslissende fase mei twa wedstriden yn peaskewykein

Spits Sam Hendriks gaat mee in de woorden van de trainer: "Wij gaan naar Eindhoven om te winnen. Drie punten zijn belangrijk, dus we gaan voor de winst. Mocht tijdens de wedstrijd blijken dat winst niet haalbaar is, dan moeten we in ieder geval een punt meenemen, want dan komt Eindhoven niet dichterbij".

Cambuur speelt paasmaandag alweer. Dan staat de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf, FC Den Bosch op het programma.

Trefwoorden: 
SC Cambuur FC Eindhoven
(Advertentie)
(Advertentie)