Johnny Jansen: "Lammers op 80%, Schaars nog onzeker"

18 apr 2019 - 14:04

Het is nog niet zeker of Heerenveen-spelers Sam Lammers en Stijn Schaars vrijdagavond mee kunnen doen in de wedstrijd tegen Heracles. Volgens trainer Johnny Jansen is de kans groot dat Lammers het haalt en blijft Schaars onzeker. Beiden zijn geblesseerd, maar hebben al wel weer meegetraind.

Johnny Jansen Heracles

Volgens Heerenveen-trainer Johnny Jansen gaat het de goede kant op met Lammers. "Hij zit op tachtig procent. De laatste twee trainingen moeten we kijken of-ie kan beginnen."

Meer twijfels zijn er over Stijn Schaars. Ook omdat de wedstrijd in Almelo op kunstgras wordt gespeeld. "Maar Stijn is liefhebber genoeg om te spelen als hij fit is. Maar we blijven wel voorzichtig met Stijn." Schaars brak vorig jaar zijn kuitbeen en heeft daar de afgelopen weken nog wel eens last van.

Foto: Omrop Fryslân

De kans is groot dat Jansen met dezelfde elf speelt als tegen FC Groningen. Lammer zal de plek in de spits overnemen van Pelle van Amersfoort.

Heracles is misschien wel de verrassing van dit seizoen. Ze staan zesde en hebben acht punten meer dan Heerenveen. Jansen: "Ik zag een statistiekje dat Heracles de tweede seizoenshelft het vaakst scoort in thuiswedstrijden. Nou, wij zijn goed in uitwedstrijden, eerder werd het 3-5 in het Abe Lenstra Stadion. Dat kan wel eens een leuke pot worden."

Vermoedelijke opstelling: Hahn, Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg, Kobayashi, Thorsby, Rienstra, Van Bergen, Lammers (of Van Amersfoort) en Vlap.

De wedstrijd Heracles-Heerenveen is vrijdagavond live te volgen op Omrop Fryslân radio. Commentator is Roelof de Vries. Op hetzelfde moment zit commentator Geert van Tuinen bij Eindhoven-Cambuur. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)