Minder WW-uitkeringen uitgekeerd in Fryslân door seizoenswerk

18 apr 2019 - 13:48

Het hoogseizoen in verschillende sectoren zorgt ervoor dat het aantal WW-uitkeringen in Fryslân ôfnimt. In maart was er onder andere in de horeca, de bouw en de landbouw meer werk en werden er minder WW-uitkeringen aangevraagd.

Foto: UWV

Schilders, timmerlui, tuinmannen en helpende handen in de landbouw, ze konden allemaal gemakkelijker aan werk komen in maart. Het noorden van Nederland is de meest seizoensgevoelige regio van het land.

Zo groeit het aantal WW-uitkeringen in de wintermaanden met bijna een derde. Dat regionale verschil in Noord-Nederland komt voor een deel doordat seizoensgevoelige sectoren en beroepen hier een groter deel uitmaken van de totale werkgelegenheid.

Trend van neergang

Eind maart telde Fryslân in totaal 11.283 WW-uitkeringen, wat telt voor 3,4 procent van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Fryslân nam in maart af met 362.

Het UWV wees dit jaar 19,2 procent minder WW-uitkeringen toe als vorig jaar. Daarmee wordt de trend van neergang, die drie jaar geleden ingezet werd in de WW-ontwikkeling door.

(advertinsje)
(advertinsje)