Stijn Schaars houdt na dit seizoen op met voetballen

17 apr 2019 - 16:22

Stijn Schaars houdt na dit seizoen op met voetballen. De 35-jarige Heerenveen-aanvoerder heeft teveel last van blessures en heeft daarom besloten na dit seizoen op te houden. Vorig jaar brak hij op een training zijn kuitbeen en daar heeft hij nog altijd last van.

Foto: Orange Pictures

"Ik heb geen zin meer in structurele fysieke problemen. Mentaal kan ik het nog makkelijk, ook qua conditie en spel. Alleen je hebt ook met je lichaam te maken en dat geeft nu gewoon aan dat het beter is om te stoppen." Schaars zegt dat hij wel goed is hersteld van de breuk, maar dat hij andere fysieke problemen heeft gekregen.

"Iedereen weet dat ik een zware blessure heb gehad, daar ben ik eigenlijk heel goed van genezen. Ik heb de tweede seizoenshelft weer lekker kunnen voetballen, alleen heb ik wel weer een paar andere dingen fysiek opgelopen. Hierdoor denk ik: ik kan wel doorgaan maar dan wordt het een beetje pappen en nathouden."

Schaars kiest ervoor om zijn carrière te beëindigen. "Daar heb ik geen zin meer in. Het was echter wel een lastige keus. Voetbal is iets wat je hele leven beheerst heeft. Je bent op je twaalfde begonnen in de jeugdopleiding van Vitesse en op je achttiende maak je je debuut. Nu ben ik vijfendertig jaar en zeventien seizoenen verder als profvoetballer. Die jaren zijn voorbij gevlogen. Je sluit nu wel iets af. Dat is niet zomaar iets, dat is niet makkelijk."

Schaars kwam in 2016 naar SC Heerenveen. Hij werd overgenomen van PSV. Schaars speelde 62 keer voor Heerenveen en scoorde vijf keer.

Eerder speelde hij voor Vitesse, AZ, Sporting Lissabon en PSV. Hij speelde 24 keer voor het Nederlands elftal. De laatste keer was toen hij bij Heerenveen speelde. In 2016 speelde hij in een oefenwedstrijd tegen België en viel hij na 15 minuten geblesseerd uit. Schaars werd Nederlands kampioen met AZ en twee keer met PSV. In 2006 werd hij Europees kampioen met Nederland op het EK onder de 21.

(advertinsje)
(advertinsje)