Inwoners van St.-Jacobiparochie willen gedupeerden van de brand helpen

17 apr 2019 - 15:28

De door brand getroffen familie uit St.-Jacobiparochie heeft de nacht van dinsdag op woensdag doorgebracht op een boerderij in Ingelum, nadat zij in eerste instantie opgevangen werden in het MFC in het dorp. Het gaat om een vrouw met veertien pleegkinderen. Dat onderdak was geregeld door de stichting Salvage. Het gaat om noodopvang.

Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

De grote brand in de woonboerderij van de familie heeft veel indruk gemaakt op de inwoners van St.-Jacobiparochie. Er zijn veel mensen die wel wat voor deze grote pleegfamilie willen doen.

Een groot deel van de veertien pleegkinderen zit in het dorp op school. Verschillende mensen uit het dorp hebben direct aangeboden om sommige van de kinderen op te vangen, maar de pleegmoeder wilde het gezin liever bij elkaar houden en zo is het gegaan.

Volgens Plaatselijk Belang gaat het erom dat deze familie goed geholpen wordt en om wat zij willen. Het zou het mooiste zijn als de kinderen gewoon op school kunnen blijven en ook hier in het dorp kunnen blijven wonen.

Plaatselijk Belang wil graag meedenken over alternatieve huisvesting, er is een leegstaande school in het dorp. Misschien liggen daar wel mogelijkheden.

Marcel van de Vaart, foarsitter fan Pleatslik Belang

Op een doneerwebsite is al een paar duizend euro opgehaald voor deze familie.

(Advertentie)
(Advertentie)