Bouw nieuw Cambuurstadion weer een stap dichterbij

16 apr 2019 - 22:06

Het ontwerpbestemming- en inrichtingsplan voor het gebied rondom het nieuwe Cambuurstadion is vanaf volgende week donderdag inzichtelijk. Vanaf dan kan er ook bezwaar worden gemaakt. Het wordt de laatste stap genoemd in de procedurele fase en brengt de bouw van het stadion weer een stap dichterbij.

Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

Buurtbewoners waren intensief betrokken bij de planvorming. Een geluidswal van maximaal drie meter is een van de maatregelen. "De bewoners hebben steeds gezegd: wij willen hier constructief in meekijken, maar we willen geen overlast. Een green wall is een van de instrumenten om die overlast te verlagen. Die neemt geluid én zicht weg", vertelt wethouder Hein de Haan.

Licht is ook een van de factoren die belangrijk is voor omwonenden. "We zijn begonnen met armaturen die lichtoverlast zouden veroorzaken, maar inmiddels kunnen we met nieuwe technieken en lichtarmaturen keurig binnen de wettelijke norm blijven."

Wethâlder Hein de Haan oer de plannen

Ook parkeren was een grote zorg. Daar wordt nog over gesproken. "Wij moeten heel goed bekijken of we voldoende parkeerplekken hebben om ook in de pieken al het verkeer op te kunnen vangen en ervoor te zorgen dat de buurt zo weinig mogelijk overlast ondervindt."

Vanaf volgende week donderdag zijn de plannen te bekijken en eventueel kan er dan ook bezwaar worden gemaakt. De bedoeling is dat de gemeenteraad er voor de zomervakantie over praat, zodat in mei 2020 de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen.

Trefwoorden: 
Cambuurstadion
(advertinsje)
(advertinsje)