Geen subsidie voor uitbreiding Museum Belvédère

16 apr 2019 - 21:11

De provincie heeft een subsidieaanvraag van Museum Belvédère in Oranjewoud afgewezen. Belvédère had om 100.000 euro gevraagd voor uitbreiding. Volgens het stichtingsbestuur is dat noodzakelijk om meer bezoekers te trekken en de tekorten in de exploitatie weg te werken.

Museum Belvédère yn Oranjewâld - Foto: Omrop Fryslân

Gedeputeerde Staten vindt echter dat die aanvraag niet in het cultuurbeleid past en zou het toekennen van de subsidie oneerlijk vinden tegenover andere musea.

Ook de aanvraag van 25.000 euro op jaarbasis om werk van jonge kunstenaars te exposeren kan niet worden gehonoreerd. Gedeputeerde Staten wil deze aanvraag wel meenemen in de legacy van Culturele Hoofdstad, de zogeheten 'Legacy 2028'.

Foto: Museum Belvédère

Er was ook goed nieuws voor Belvédère. De provincie wil namelijk 150.000 euro aan het groot onderhoud bijdragen. Dat onderhoud is begroot op 200.000 euro.

De Giorgio Morandi-tentoanstelling van afgelopen jaar heeft 30.000 euro winst opgeleverd en verder heeft de gemeente Heerenveen 20.000 euro toegezegd. Het resterende bedrag ontvangen ze nu dus van de provincie.

(advertinsje)
(advertinsje)