Veel emotie in Sint Jacobiparochie na brand: "Het doet wel zeer..."

16 apr 2019 - 20:43

Een woonboerderij aan de Noordeinde in Sint Jacobiparochie is dinsdagmiddag volledig uitgebrand. In de boerderij werd pleegzorg aan veertien kinderen verleend. Toen de brand ontstond waren er nog kinderen binnen, maar zij konden allemaal op tijd het gebouw uitkomen. De brand maakt veel emoties los in het dorp.

"We hebben hier te maken met een locatie van pleegzorg, en helaas hebben we die niet kunnen behouden", vertelt een woordvoerder van de brandweer. "De eenheden waren snel ter plaatse, maar bij aankomst was eigenlijk al duidelijk dat dit een zeer snel ontwikkelende brand was."

Toen de brand uitbrak, waren er meerdere kinderen in het gebouw aanwezig. "Iedereen die aanwezig was, is nagekeken door ambulancepersoneel en gelukkig is niemand gewond geraakt."

De zoon van de vrouw die in de boerderij woont, is enorm geschrokken. Hij woont al een paar jaar op zichzelf, maar het raakt hem enorm. "Mijn moeder woont hier nog met de rest van de pleegkinderen. Mijn moeder heeft veertien pleegkinderen", vertelt hij. "Gelukkig zijn er heel veel lieve mensen die dingen aanbieden; slaapplek, speelgoed... Dat is mooi en positief, maar het doet wel zeer..."

Hoe de brand precies kon ontstaan is niet bekend. Toen de brand uitbrak was er een dakdekker aan het werk.

Trefwoorden: 
brand Sint Jacobiparochie
(advertinsje)
(advertinsje)