Gerben Jongsma: "Het geeft zo'n impact als je speelt"

15 apr 2019 - 20:37

Gerben Jongsma uit Drachten is zondag tweede geworden bij de finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. De 16-jarige Drachtster bespeelt de marimba. Hij was een van de zeven finalisten in zijn leeftijdscategorie.

Foto: MajankaFotografie

Gerben Jongsma

Prinses Christina, die de uitreiking deed, vond het werk van Jongsma bijzonder. "Het ligt een beetje buiten haar straatje. Ik speelde behoorlijk modern stukken in vergelijking met de anderen. Dat was voor haar heel bijzonder", zegt Gerben.

De marimba, vergelijkbaar met een xylofoon, is een ingewikkeld instrument, maar Jongsma vindt het ook een prachtig instrument. "Het is zo prachtig om met twee of vier stokken akkoorden aan te slaan, en dat het zo'n impact geeft als je speelt," zegt hij. "Het is het mooiste instrument waar ik ooit op gespeeld heb."

Als prijs mag Gerben Jongsma naar een of twee concerten van zijn idool in een Europese stad. Daarnaast mag hij een live-optreden geven in het radioprogramma Spiegelzaal, dat vanuit het Concertgebouw in Amsterdam uit wordt gezonden.

(advertinsje)
(advertinsje)