Friese 'Eftelingverstoorder' vindt taakstraf buitenproportioneel

15 apr 2019 - 19:21

Een groep dierenactivisten heeft zaterdagmiddag een riddershow in attractiepark de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel verstoord. Ze sprongen op het speelveld en lieten borden zien met de tekst 'Efteling, wij accepteren geen dieren in shows'. De demonstranten zijn overgedragen aan de politie. Een van de actievoerders, Peter Janssen, komt uit Stiens.

Janssen by in eardere aksje - Foto: Facebook Peter Janssen

De actievoerders hebben 100 uren taakstraf opgelegd gekregen en mogen het attractiepark drie maanden lang niet in.

Peter Janssen, ook wel bekend als de Vegan Streaker, vindt de straf te hoog. "Ik vind het belachelijk en buitenproportioneel. We hebben een vreedzame actie gevoerd. Zodra de artiesten van het toneel waren, zijn we op het veld gesprongen en hebben we twee spandoeken omhoog gehouden. Wij vinden dat dieren niet voor vermaak moeten worden ingezet. Een van ons, we waren met twee mannen en twee vrouwen, kreeg zelfs klappen."

Hij laat het er niet bij zitten. "We zullen zeker in beroep gaan. In Nederland mogen wilde dieren niet in een circus optreden en wij vinden dat dit ook niet kan, dat een paard in de show een brandende doek om zich heen krijgt. Een dier en vuur is geen combinatie, we steken ook geen vuurwerk bij dieren af." Hij zal doorgaan met actievoeren.

(advertinsje)
(advertinsje)