Al 368 meldingen van onveilige verkeerssituaties: staat jouw klacht er al bij?

15 apr 2019 - 12:55

Verkeer dat van meerdere kanten komt, een voorrangssituatie die niet voor iedereen duidelijk is of een mislukt shared space-experiment waar fietsers zich tussen verwarde autobestuurders moeten wringen... Het zijn zomaar wat klachten die zijn binnengekomen op het online meldpunt voor verkeersonveilige situaties. Staat jouw melding er al bij?

Frachtwein hat muoite om de bocht te meitsjen - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Omrop Fryslân heeft het meldpunt vorige week gelanceerd. Veel mensen hebben al een melding gedaan: er zijn al 368 meldingen. Wat opvalt, is dat veel mensen vaak aangeven dat op een plek te hard wordt gereden en voor fietsers is de situatie het gevaarlijkst.

"Een melding bij Damwâld vond ik wel opvallend", licht Eva Meesterberends, datajournalist bij Omrop Fryslân, toe. "Dat gaat om het kruispunt in de Haadwei. Dat is vaak gemeld en er is veel op gestemd. Het was vroeger een rotonde en nu een kruispunt met een paal in het midden. Niemand weet meer hoe die zich moet gedragen en mensen zeggen dat het een keer mis gaat daar. Ik ben benieuwd hoe het eruitziet."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Datajournalist Eva Meesterberends over de tussenstand van het meldpunt

Een andere melding gaat over een gebied in Leeuwarden. "Dat loopt van Achter de Hoven tot aan het shared spacegebied bij de Blokhuispoort. Wie daar voorrang heeft vanaf de brug is onduidelijk. En bij de school Comenius melden mensen dat er te hard wordt gereden."

Van alle meldingen komt een overzicht en die informatie wordt ook aan de gemeenten gestuurd.

Ook een verkeersonveilige situatie melden? Dat kan hier. Het kan tot en met 22 april, paasmaandag, worden doorgegeven.

Trefwoorden: 
verkeer Meldpunt onveilig
(advertinsje)
(advertinsje)