Veel reacties op sluiten Sybrandy's: "Daar gaat mijn jeugd"

15 apr 2019 - 12:01

"Ik word nog bang als ik aan het spookhuis denk", of "Het gele of rode bootje dat naar beneden flotste", het zijn een paar van de herinneringen die mensen delen op Facebook in reactie op het sluiten van attractiepark Sybrandy's in Oudemirdum.

Verreweg de meeste mensen vinden het jammer dat het dicht gaat. Het is een stuk jeugdsentiment. Ze zijn er geweest met schoolreisje of hebben er verjaardagsfeestjes gevierd. "We hebben er zoveel plezier gehad met de kinderen."

Veel mensen zijn er geweest, eerst met de kinderen en later met de kleinkinderen. "Vooral de skelters en de kraan waren machtig", weer iemand anders zegt: "de draaischijf was het helemaal."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Bezoekers waarderen het kleinschalige park, ze vinden het er leuk en noemen het betaalbaar. Anderen roepen op om er iets aan te doen: "wat weg is, komt niet terug, stille hoek straks." Het is "eeuwig schande" en "daar gaat mijn jeugd."

Het gaat nog een drukke zomer worden in het park. Veel mensen geven aan dat ze er nog eens naartoe zullen gaan. Nu het nog kan...

(advertinsje)
(advertinsje)