Attractiepark Sybrandy's sluit definitief de deuren

15 apr 2019 - 09:26

Het kleinschalige attractiepark Sybrandy's in Oudemirdum gaat na dit seizoen definitief dicht. Na 55 jaar komt er daarmee een einde aan het park dat bekend staat als het vogeltjespark. Eigenaar Simon Sybrandy gaat met pensioen en zocht al sinds 2013 naar een nieuwe eigenaar. Dat is niet gelukt, waarna de deuren definitief dicht gaan.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Verslaggever Wytse Vellinga is in Oudemirdum

Eigenaren Simon Sybrandy en zoon Rienk zetten het park in 2013 te koop. Simon gaat in 2019 met pensioen en Rienk ziet het niet zitten om het park alleen te leiden. In de zes jaar dat het park te koop stond, lukte het beide heren niet om een geschikte koper te vinden. "Het is behoorlijk prijzig om een attractiepark over te nemen. Dat was vooral het struikelblok", vertelt verslaggever Wytse Vellinga.

Daardoor valt het doek. Zondag 25 augustus is de laatste dag dat het park nog open is. De attracties en inboedel worden daarna online verkocht. Op haar website laat het park weten dat het een lastig besluit was. "We hebben er lang en diep over nagedacht. Deze moeilijke beslissing gaat niet over één nacht ijs."

"Zeer spijtig"

Dorpsbelang Bakhuizen, Mirns en Rijs vindt het zeer spijtig dat het park dicht gaat. Volgens voorzitter Wink Blomsma was het park een belangrijke toeristische attractie voor de omgeving. Er kwamen ieder jaar zo'n 40.000 mensen op af. "Ook mensen in de omgeving schrikken van het nieuws", vertelt Wytse Vellinga. "Heel veel mensen hebben hun eigen jeugdherinneringen aan het park."

(Advertentie)
(Advertentie)