Deelnemers moesten bikkelen bij zwaarste Harlinger sloepenrace ooit

14 apr 2019 - 12:09

Harde wind, sneeuwbuien en kou. De elfde editie van het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien zal de geschiedenisboeken ingaan als de zwaarste editie ooit. De race was zo zwaar dat uiteindelijk tien boten moesten opgeven.

Foto: facebook: Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

Het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien wordt sinds 2009 georganiseerd door de roeivereniging Okke Hel uit Harlingen. De tocht van zaterdag had een lengte van 15 kilometer en de sloepen moesten direct aan het begin de wilde en koude Waddenzee op.

Het leek de organisatie een mooie voorbereiding op de komende HT Race. Maar met een straffe wind, en sneeuw en hagelbuien was de race om het Harlinger kampioenschap wel heel iets anders dan de gemiddelde HT Race. Volgschepen, Rijkswaterstaat en de KNRM hebben onder de race toezicht gehouden op de deelnemers, en ervoor gezorgd dat iedereen ook weer veilig naar Harlingen terug kon komen.

Verkeerde uitslag

Bij de prijsuitreiking leken de Grutte Bear bij de mannen en de Lytse Bear bij de vrouwen de winnaars. Maar zondag kwam de organisatie met een rectificatie. Er was een vergissing gemaakt in de methode die gebruikt wordt bij de berekening van de einduitslag. Zo werd de zware strijd uiteindelijk bij de mannen gewonnen door Benwyvis uit Terschelling, bij de vrouwen won de sloep GIA light uit Rutten.

(advertinsje)
(advertinsje)