Film 'Holwerd aan zee' volgt initiatiefnemers in zoektocht naar geld

14 apr 2019 - 10:32

'Holwerd aan zee - Een gat in de zeedijk als redding' is de titel van een documentaire over het plan Holwerd aan Zee. De film is maandagavond te zien op NPO2.

Foto: Film

In Holwerd is een paar jaar geleden het plan ontstaan om de dijk door te breken zodat het terpdorp weer aan de Waddenzee komt te liggen. Holwerd dreigt door de krimp een spookdorp te worden. Met dit plan hopen de initiatiefnemers nieuw leven in het dorp te brengen en toeristen te trekken.

Vier mannen trekken het plan Holwerd aan Zee: Marco Verbeek (supermarkteigenaar), Hessel Hiddema (aardappelboer) Theo (inspecteur bij VWA) en Jan Zijlstra (ambtenaar). De film volgt de mannen in hun zoektocht naar geld. Lukt het ze om de nodige 65 miljoen euro bij elkaar te krijgen? Gaan de boeren ermee akkoord dat hun vruchtbare land onder water wordt gezet?

Tot hun eigen verbazing komt de ene instantie na de andere met geld voor het plan. De overige dorpsbewoners worden enthousiast over de plannen en er ontstaat een dynamiek die het dorp verbindt.

De film is gemaakt door Kees Vlaanderen in coproductie van Human en Moondocs.

De film is zaterdagavond al in première gegaan in MFC De Ynset in Holwerd en is maandag 15 april te zien op NPO2 om 20:55 uur.

Trefwoorden: 
film Holwerd aan Zee
(advertinsje)
(advertinsje)