Zaterdagvoetbal: Harkemase Boys en VV Buitenpost winnen

13 apr 2019 - 17:34

Voetbalclub Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark De Bosk met overtuiging gewonnen van ASV De Dijk. In de wedstrijd in de derde divisie in Harkema werd het 3-1. Ook VV Buitenpost pakte een overwinning, in de hoofdklasse, uit tegen Flevo Boys: 0-1. Voor ONS Sneek betekende de wedstrijd tegen DOVO een kleine nederlaag: 2-1.

Foto: Orange Pictures

Na een halfuur kwam het Harkemase Boys van trainer Tieme Klompe op voorsprong. Iloba Achuna scoorde met het hoofd uit een corner. Een minuut na de rust werd de voorsprong verdubbeld. Uit een voorzet van Beimers schoot Henry Bouius de bal tegen de touwen.

Ondanks een rode kaart voor Johnny de Vries kwam Harkemase Boys nog op 3-0 door Kevin Mennega. Voor De Dijk scoorde Mick Christophersen nog het eredoelpunt, maar de winst voor Harkemase Boys was toen al binnen.

Buitenpost twaalfde

Voor VV Buitenpost was het een mooie middag in Emmeloord. Door een doelpunt van Rudmer Loonstra verzekerde Buitenpost zich van winst (0-1) op Flevo Boys. Daarmee heeft de ploeg voor het eerst in weken weer eens gewonnen en staat Buitenpost momenteel op de veilige twaalfde positie.

Nederlaag ONS

Voor ONS Sneek was het een teleurstellende middag in Veenendaal. DOVO won met 2-1, door twee doelpunten van Joshua Patrick. Voor de Sneekers scoorde Yumé Ramos vlak voor rust nog het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Omdat Jong Groningen verloor van Noordwijk neemt Harkemase Boys nu de vijfde plaats over in de derde divisie. ONS Sneek blijft dertiende.

(advertinsje)
(advertinsje)