Cambuur-aanvoerder Schilder: "De club heeft teveel twijfels"

13 apr 2019 - 13:31

SC Cambuur heeft volgens aanvoerder Robbert Schilder teveel twijfels om zijn aflopende contract te verlengen. Om die reden komt er geen nieuwe aanbieding van de Leeuwarder club. De 32-jarige verdediger kan daar mee leven, maar het komt wel als een verrassing.

Maandag stapte Schilder het kantoor van de clubleiding binnen. Hij wilde duidelijkheid. "Woensdag hebben ze een gesprek gehad met de nieuwe leiding en toen hoorde ik dat ik geen nieuwe aanbieding zou krijgen. Ze hadden teveel twijfels."

De oud-speler van onder andere Ajax en FC Twente had dat niet verwacht. "Ik heb in 2,5 jaar geen wedstrijd gemist en heb met mijn 32 jaar veel ervaring. Ik vond wel dat ik in ieder geval een nieuw contractvoorstel verdiende. Maar ik ben blij dat er nu in ieder geval duidelijkheid is."

Robbert Schilder oan de bal - Foto: www.orange-pictures.nl

Schilder is niet de enige Cambuur-speler die geen nieuw contract krijgt. Van de huidige selectie zijn er naast Schilder liefst elf spelers die na dit seizoen vertrekken. Bijna iedereen heeft nu duidelijkheid. Cambuur gaat alleen nog in gesprek met middenvelder Kevin Jansen. Hij kwam in de winterstop en tekende toen een contract voor een halfjaar.

(advertinsje)
(advertinsje)