Jongeren Wommels kiezen voor puntdak op het oude Bogerman

12 apr 2019 - 10:38

Een groot deel van de jongeren in Wommels kiest voor een klassiek huis met een puntdak. Dat blijkt uit uit een onderzoek van een bureau uit Groningen in opdracht van Dorpsbelang Wommels. Zij willen graag dat er meer betaalbare woningen voor jongeren in het dorp komen.

Foto: Doarpsbelang Wommels

Het gebouw van het voormalige Bogerman College in Wommels staat sinds 2018 leeg. Dat was de aanleiding voor het dorpsbelang om een onderzoek te laten doen. Een groot deel van de ondervraagde jongeren heeft belangstelling voor het wonen in dat gebouw. Aan het onderzoek deden meer dan 150 jongeren mee.

Aantrekkelijk dorp

Van alle respondenten wil ruim driekwart verhuizen. Dat willen ze binnen twee jaar doen. Hetzelfde deel ziet Wommels als een aantrekkelijk dorp, voornamelijk omdat er goede voorzieningen en busverbindingen zijn.

De woonplannen van Dorpsbelang Wommels worden bij de eerstkomende bijeenkomst van de commissie Doarp, Stêd en Omkriten besproken. Op 9 mei neemt de raad van Súdwest-Fryslân een besluit over het wel of niet verder ontwikkelen van 'Bogerman 2.0'.

Trefwoorden: 
Wommels wonen
(advertinsje)
(advertinsje)