Koning Willem-Alexander opende vrijdag Koningsspelen in Lemmer

12 apr 2019 - 07:52

Koning Willem-Alexander opende vrijdagochtend om 09:00 uur de Koningsspelen in Lemmer Onder andere burgemeester Fred Veenstra, minister van sport Bruno Bruins en initiatiefnemer van de Koningsspelen Richard Krajicek waren aanwezig om de koning welkom te heten.

Foto: ANP

De kinderen in Lemmer hadden een heel programma voorbereid met de koning. Eerst mocht de koning aanschuiven bij het Koningsontbijt, waarna de Koningsspelen officieel gestart werden met het nummer Pasapas van Kinderen voor Kinderen. Ook bracht koning Willem-Alexander nog een bezoek aan de sportactiviteiten op het schoolplein van De Arke.

Omrop Fryslân doet natuurlijk verslag van dit hoge bezoek: via de radio, onze website en de Omrop-app.

Water als thema

De Koningsspelen hebben als doel om aan kinderen te laten zien dat bewegen belangrijk, maar bovenal erg leuk is. Sinds 2013 worden de Koningsspelen jaarlijks georganiseerd op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Vanwege Goede Vrijdag wordt daar dit jaar van afgeweken.

Dat de koning dit jaar onze waterrijke provincie bezoekt voor de Koningsspelen, is niet heel vreemd. Het thema van deze Koningsspelen is water drinken.

(Advertentie)
(Advertentie)