Tennisser Arends naar halve finale in Taiwan

11 apr 2019 - 19:20

Tennisser Sander Arends heeft op het challengertoernooi in Taipei de halve finale bereikt. In de Taiwanese hoofdstad was de Leeuwarder met zijn Oostenrijkse partner Tristan-Samuel Weissborn met 7-6, 4-6 en 10-8 te sterk voor de tegenstanders uit Frankrijk.

Sander Arends yn aksje - Foto: orange-pictures.nl

In de eerste set ging het gelijk op, waarbij Arends en zijn partner maar liefst acht breakpoints kregen. Daarvan konden ze geen enkele benutten. Op eigen service kregen ze geen enkel breakpoint tegen, en daarom moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 7-4 naar de Leeuwarder en zijn maat.

Ook in de tweede set was het verschil tussen beide teams niet groot. Op 4-5 stond het 40-40- en pakten Janvier en Robert het beslissende punt. Daardoor kwam het aan op een supertiebreak. Ook daarin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het was lang onduidelijk wie er aan het langste eind zou trekken.

Bij een stand van 8-8 kreeg Arends de bal spijkerhard op zich af, maar met een knappe reactie aan het net wist hij het punt veilig te stellen. Na het eerste matchpoint was het ook meteen gedaan.

De halve finale wordt vrijdagochtend gespeeld om 7:00 uur Nederlandse tijd. De tegenstanders zijn Oliviera uit Portugal en Uchiyama uit Japan.

Trefwoorden: 
Sander Arends tennis
(advertinsje)
(advertinsje)