Woningbouwcorporatie: Cv-ketels in huurhuizen zijn veilig

11 apr 2019 - 15:22

De cv-ketels in de huurhuizen van Wonen Noordwest Friesland zijn veilig. Dat zegt de woningbouwcorporatie in een reactie op de cv-problemen van de familie Veldema uit Dronrijp. De ketel van de familie ontplofte jaren geleden en nog steeds zijn er problemen mee.

Foto: Google Streetview

Woningbouwcorporatie Wonen Noordwest Friesland heeft begrip voor de situatie van de familie uit Dronrijp, maar zegt dat de ketels veilig zijn. Als er wat met de cv-installatie aan de hand is, dan wordt er een monteur gestuurd om de problemen op te lossen. Voor Wonen Noordwest Friesland doet Feenstra sinds 2016 het onderhoud.

Onderhoud

Monteurs van Feenstra zijn de afgelopen drie jaar verschillende keren in Dronrijp geweest voor regulier onderhoud, maar ook voor de warmtewisselaar. Die werd in maart dit jaar nog vervangen omdat er scheurtjes in de isolatie waren aangetroffen.

De woningbouwcorporatie gaat met de bewoners in gesprek om te bekijken wat er voor hen gedaan kan worden.

Volgens Feenstra zijn er wel vaker problemen met sommige oudere ketels van Agpo Ferroli. Het gaat dan met name om ketels van voor 2011. Als de wisselaar echter goed onderhoud krijgt, is er volgens de installateur niets aan de hand.

Trefwoorden: 
huurhuizen cv-ketel
(Advertentie)
(Advertentie)