Cambuur strijdbaar: "We moeten Utrecht bij de strot pakken en doorknijpen"

11 apr 2019 - 14:17

Cambuur moet vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht hoe dan ook de punten pakken, vindt Cambuur-trainer René Hake. Jong FC Utrecht is de nummer laatst en heeft tot nu toe maar drie wedstrijden gewonnen. Jong FC Utrecht is wat Hake betreft de ideale tegenstander om de dramatische wedstrijd van vorige week tegen Telstar te vergeten.

Cambuur - Jong FC Utrecht - Deelen

"Het gaat maar om één ding: Winnen! Wij moeten Utrecht bij de strot pakken en doorknijpen. Werken aan het doelsaldo? Dat is een romantisch verhaal. Als je met die gedachte het veld in gaat, kun je tegen jezelf gaan spelen. Als de wedstrijd het toelaat dan kan het, maar het is een bijkomstigheid".

Bij Cambuur kan aanvoerder Robbert Schilder niet spelen. Hij heeft een enkelblessure. Het lijkt erop dat Schilder niet lang geblesseerd aan de kant zal staan. De centrale verdediger heeft te horen gekregen dat Cambuur zijn contract niet gaat verlengen, en hij is dus bezig met zijn laatste wedstrijden voor de Leeuwarder club.

Cambuur - Jong FC Utrecht - Hake

Ook Daan Boerlage, Tyrone Conraad, Robert van Koesveld en Jordy van Deelen zijn nog altijd geblesseerd. Voor die laatste lijken er betere tijden aan te komen. Van Deelen ligt er al meer dan een half jaar uit, met een zware knieblessure. Hij traint ondertussen alweer voor een deel mee met de groep, en het ziet er goed uit. Of hij dit seizoen nog aan spelen toe zal gaan komen is echter nog maar de vraag.

Kevin van Kippersluis en Issa Kallon beginnen vrijdag in de basis. Hake: "Wij willen de zijkanten goed bezet hebben".

(Advertentie)
(Advertentie)