Gemeenschappelijk zonnepanelenproject van start in Makkinga en omstreken

08 apr 2019 - 16:17

Inwoners van een aantal dorpen in Ooststellingwerf kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een zonnepanelenproject. Op het dak van het veehoudersbedrijf van Arie den Blanken bij Makkinga worden 168 zonnepanelen geplaatst. Inwoners van omliggende dorpen kunnen daar een aandeel in kopen, voor 99 euro per stuk.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Het gaat om inwoners van Makkinga, Nijeberkoop, Elsloo, Langedijke, Oosterwolde en Donkerbroek. Als ze een aandeel kopen, krijgen ze als tegenprestatie de energiebelasting, die ze op hun eigen stroomverbruik betalen, terug. Deze constructie wordt ook wel de postcoderoosregeling genoemd, een regeling van de belastingdienst.

Het is vooral interessant voor bewoners van een huurwoning of een historische woning, die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen.

Het project is een initiatief van Energie Coöperatie de Eendracht. De regeling staat nog maar net open en de eerste aandelen zijn al verkocht. Belangstellenden kunnen op de website van de Eendracht meer informatie vinden. www.eendracht-ooststellingwerf.nl

(advertinsje)
(advertinsje)