VC Sneek met één been in finale kampioenspoule na winst op Flamingo's

06 apr 2019 - 22:20

De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagavond thuis afgerekend met de Flamingo's uit Gennep. In de Sneker Sporthal eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor de Snekers. De setstanden waren 24-26, 25-19, 25-16 en 27-25.

In de eerste set ging het lange tijd vrij gelijk op en deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Geleidelijk liepen de gasten uit en sloegen de Flamingo's een gaatje van drie punten. Hoewel de Sneker vrouwen nog wel terugkwamen, pakten de Flamingo's met 24-26 de eerste set.

Sneek komt op stoom

VC Sneek liep in de tweede set al snel uit naar tien punten. De bezoekers waren toen nog maar op de helft, maar konden nog wel terugkomen. De thuisploeg was daarna echter oppermachtig en pakte de set met 25-19. Ook in de derde set pakten de Sneker vrouwen door. Na een 13-8 voorsprong ging de winst op overtuigende wijze naar het team van coach Paul Oosterhof: 25-16.

Finale

In de vierde set begon VC Sneek goed, maar werd het nog erg spannend. De thuisploeg kreeg als eerste een wedstrijdpunt, maar konden die niet meteen verzilveren. Toen Sneek de 27-25 maakte, was het echter wel gedaan en lijkt de ploeg zo goed als zeker de finale van de competitie te halen.

Foto: VC Snits

VC Sneek nog niet 100% zeker van de finale

Omdat concurrent Set-Up '65 uit Ootmarsum zaterdagavond met 3-0 in sets verloor van Sliedrecht Sport, kunnen de vrouwen van VC Sneek bijna niet meer ingehaald worden. Zij zijn daarmee zo goed als zeker van de tweede plaats in de kampioenspoule en spelen dan de finale tegen de nummer één Sliedrecht Sport.

Als VC Sneek volgende week zondag tegen Regio Zwolle één set wint, dan is het zeker van de finale. Maar het kan ook zo zijn dat VC Sneek komende zaterdag al zeker is van de finale. Als Set-Up '65 die zaterdagavond niet met 3-0 wint uit bij nummer vier Eurosped, dan zit VC Sneek in de finale.

Trefwoorden: 
VC Sneek volleybal Flynth Fast
(advertinsje)
(advertinsje)