LDODK niet naar korfbalfinale in Ziggo Dome door verlies tegen PKC

Het is de korfballers van LDODK niet gelukt om de finale van het landskampioenschap te bereiken. De tweede wedstrijd tegen PKC in de 'best of three' werd zaterdagavond verloren: 23-25. Nadat de eerste wedstrijd ook al verloren ging, is de ploeg nu uitgeschakeld en zit het zaalseizoen erop.
© Orange Pictures
In een erg sfeervolle sporthal Kortezwaag in Gorredijk begon LDODK goed aan de wedstrijd. Marjolein Kroon zorgde met haar eerste twee schoten voor een 2-0 stand. De goede start kreeg de ruim 1300 aanwezigen al vroeg op de banken. Gesteund door de twaalfde man gingen de Gorredijksters door met scoren en kwamen ze op een 4-0 voorsprong. Na vijf minuten kon ook de tegenstander voor de eerste keer scoren en daarna werd de wedstrijd spannender.

PKC komt terug

De ploeg uit Papendal kwam na hun eerste treffer beter in de wedstrijd. Na tien minuten kwam PKC voor het eerst op gelijke hoogte: 6-6. PKC leek daarna bekomen te zijn van het felle begin van LDODK en pakte niet veel later de voorsprong. Een afstandsschot van Olav van Wijngaarden zette PKC op een 7-8 voorsprong. Snel pakte PKC drie punten voorsprong, maar LDODK raakte niet in paniek en kon weer terugkomen. Zo eindigde een spannende eerste helft met een hoog tempo in 15-15.
Femke Faber net nei kuorbalfinale yn Ziggo Dome
Friso Boode van LDODK over de wedstrijd

Slijtageslag in spannende tweede helft

In de tweede helft waren er een stuk minder doelpunten te zien. PKC kwam op een 15-17 voorsprong door twee doelpunten van Van Wijngaarden. Tim Flokstra, Erwin Zwart en Femke Faber zetten LDODK weer op een voorsprong: 18-17. De spanning werd groter en groter. Met nog tien minuten op de klok stond het 19-19.
In de slotfase werd duidelijk dat de spelers van LDODK al hun energie in de wedstrijd gooiden. Eerst was het Marjolijn Kroon die een blessurebehandeling nodig had, en niet veel later lag Erwin Zwart met kramp op de vloer. Beide spelers konden verder en geleidelijk liep de klok terug, terwijl de stand in evenwicht bleef. Met vijf minuten te gaan stond het 22-22.

Niet naar de Ziggo Dome

Zo had LDODK nog steeds kans om de beslissende derde wedstrijd uit het vuur te slepen. Maar het was PKC die de wedstrijd aan het eind naar zich toetrok. Ze pakten een voorsprong van 22-24, en ondanks een doelpunt van Friso Boode, kon PKC die voorsprong vasthouden. Een raak schot van Laurens Leeuwenhoek zorgde voor de eindstand van 23-25.
Zo eindigt een sterk seizoen van de Gorredijksters niet in de finale in het Ziggo Dome, maar moet LDODK haar hoofd buigen in de halve finale van de strijd om het landskampioenschap.