Voetbal zaterdag: Harkemase Boys wint in Ermelo van DVS'33

06 apr 2019 - 17:34

Voetbalclub Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen DVS'33 met winst afgesloten. De Harkiten, uitkomend in de derde divisie, waren in Ermelo met twee doelpunten te sterk voor de thuisploeg: 0-2. In dezelfde divisie ging ONS Sneek met 2-4 onderuit tegen SteDoCo uit Hoornaar. In de hoofdklasse verloor VV Buitenpost met ruime cijfers van Sparta Nijkerk (1-4).

Foto: Orange Pictures

Het eerste doelpunt voor de gasten uit Harkema viel in de 39ste minuut. Henny Bouius scoorde van dichtbij met het hoofd en zorgde ervoor dat Harkemase Boys met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft begon DVS sterk, maar later werden de gasten weer beter. In blessuretijd verdubbelde Harkemase Boys uiteindelijk nog de score. Kevin Mennega maakte het karwei af voor de ploeg van trainer Tieme Klompe.

Buitenpost ruim onderuit

Het bezoek van VV Buitenpost in de hoofdklasse tegen Sparta Nijkerk eindigde zaterdagmiddag in een deceptie voor de Friezen. Het werd 1-4 voor de thuisploeg, die bij rust nog op gelijke hoogte stond met Buitenpost.

In de tweede helft liep Nijkerk uit met liefst drie doelpunten en kwam VV Buitenpost niet meer toe aan voetballen.

SteDoCo te sterk voor ONS

Voor ONS Sneek was het een teleurstellende middag op het Zuidersportpark. De ploeg verloor met 2-4 van SteDoCo. Bij rust was het 2-3 voor de gasten en al snel zorgde SteDoCo voor de beslissende goal.

(advertinsje)
(advertinsje)