Tallship Wylde Swan op expeditie naar poolcirkel: "Voor families en andere avonturiers"

06 apr 2019 - 10:56

Het Friese schip Wylde Swan is een van de drie schepen die volgend jaar samen naar de poolcirkel willen zeilen. Met een Noors en een Nederlands schip is er een opzet gemaakt voor een expeditie langs de Noorse kust van Oslo naar Harstad, dat boven de poolcirkel ligt.

Wylde Swan nei Poalsirkel

Delegaties van de drie schepen bespreken de plannen bij zeilschool Pean, tussen Nes en Grou. De expeditie naar de poolcirkel moet in juni 2020 plaatsvinden. "Het mooie is dat iedereen mee kan", zegt Christophe Meijer van de Wylde Swan. Iedereen die aan boord komt, krijgt de eerste dagen zeiltraining.

Over het weer hoeven de mensen niet in te zitten. "Aan de Noorse kust kun je er voor kiezen om met slecht weer binnen de fjorden te blijven, dus dan heb je niet zo'n last van de zee", vertelt Meijer. "En als het wat rustiger weer is, kun je echt gaan 'oceaanrijden'."

Internationaal

De expeditie is bedoeld voor de hele internationale markt. Meijer: "We gaan ook zorgen dat agenten in Azië, India en Amerika onze reizen gaan verkopen. Ook voor families en andere avonturiers."

Foto: Facebook, Tall Ship Wylde Swan

Zomaar een toeristisch tripje wordt het volgens Meijer niet. Er is namelijk ook aandacht voor serieuze onderwerpen. "Zaken als klimaatveranderingen komen echt recht in je gezicht, want je vaart voor een deel door de plastic soep heen. Je komt echt tegen dat er rommel in zee ligt", aldus Meijer.

"Je komt in de fjorden uit waar men heel streng is op het lozen van afvalwater, dus daar wordt iedereen heel bewust van de omgeving en daar besteden we dan ook aandacht aan."

Foto: Wylde Swan

Christophe Meijer van de Wylde Swan

(Advertentie)
(Advertentie)