Royal A-ware stopt als sponsor marathonploeg Jillert Anema

05 apr 2019 - 10:33

Schaatscoach Jillert Anema moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor zijn marathonploeg. Het bedrijf Royal A-ware houdt op als geldschieter en naamgever van de dames- en herenploeg. Het bedrijf was vijf jaar sponsor van Anema's team.

Jillert Anema yn de klean fan Royal A-ware - Foto: www.orange-pictures.nl

"We hebben de marathonschaatsploeg met volle overtuiging ondersteund", zegt topman Jan Anker van het bedrijf. "We zijn trots op het team en de goede resultaten die zij hebben bereikt. Wij wensen de ploeg en de rijders alle goeds en nog vele mooie resultaten in de toekomst."

Onder andere de Friese rijders Bob de Vries, Arjan Stroetinga, Jorrit Bergsma, Carien Kleibeuker en Marijke Groenewoud zitten bij de marathonploeg.

Opnieuw op zoek

Vorig jaar moest Anema ook al op zoek naar een nieuwe sponsor, maar dan voor zijn langebaanploeg. Anema brak met sponsor Clafis omdat hij vond dat de sponsor niet aan de eisen van de topschaatsers kon voldoen. In augustus maakte Anema bekend dat luchtvaartmaatschappij easyJet de nieuwe sponsor van de langebaanploeg werd, waar De Vries Bergsma, Kleibeuker en Groenewoud ook onder vallen.

(Advertentie)
(Advertentie)