SC Cambuur opnieuw met vier middenvelders tegen Telstar

04 apr 2019 - 14:19

Trainer René Hake stuurt vrijdag dezelfde elf spelers het veld in bij SC Cambuur als afgelopen maandag tegen Jong Ajax. Dat betekent dat de clup opnieuw met vier middenvelders speelt. Vrijdag is nummer vijftien Telstar de tegenstander.

Trainer René Hake foar Telstar

Robbert Schilder verliet donderdag iets eerder de training, omdat hij een tikje had gekregen. Maar volgens Hake is er geen reden tot zorg. Lang nagenieten van de 6-0 overwinning van maandag was er niet bij voor de Leeuwarders. De focus ging al snel naar de wedstrijd van vrijdag. Maar de recordoverwinning werkt nog wel door in de groep, zo vertelt Hake: "Als je zo overtuigend wint, geeft dat heel veel vertrouwen. De opstelling is hetzelfde, maar het zal andere accenten met zich meebrengen."

In Telstar ontmoet Cambuur een tegenstander die de laatste weken goed bezig is. Uit de laatste zes wedstrijden pakte de ploeg zestien punten. "Ze zijn als team enorm gegroeid", constateert Hake. "Ze komen regelmatig terug van een achterstand, dus er zit een goede spirit in de ploeg."

Kevin van Kippersluis foar Telstar

Kevin van Kippersluis trainde de afgelopen twee dagen weer met de ploeg mee. Daarvoor was hij nogal ziek geweest. "Ik had het goed te pakken. Ik ben vijf, zes daagjes goed van slag geweest. Ik merk het nog wel, mijn benen lopen snel vol. Maar dat komt wel weer goed. We zitten nu op 90% denk ik." Tegen Telstar moet de cluptopscorer genoegen nemen met een plek op de bank. "Dat is voetbal. Vrijdag verliezen ze zonder mij, maandag winnen ze zonder mij. Het is logisch dat je dan op de bank moet plaatsnemen."

De aanvaller is bezig met zijn laatste maanden bij Cambuur. Zijn contract wordt niet verlengd. Daar is Van Kippersluis niet heel rouwig om. "Ik zou graag de stap naar het buitenland willen maken. Mijn droom ligt in Azië."

Foto: www.orange-pictures.nl

De wedstrijd tussen Telstar en SC Cambuur begint vrijdagavond om 20:00 uur, en wordt natuurlijk live uitgezonden op Omrop Fryslân Radio. Commentator is verslaggever Andor Faber.

(Advertentie)
(Advertentie)