Frisia onderuit in kwartfinale districtsbeker, Drachtster Boys als enige Friese club door

03 apr 2019 - 22:30

LAC Frisia 1883 is uitgeschakeld in de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker. De Leeuwarder amateurvoetbalclub verloor op bezoek bij VEV'67 uit Leek met 4-1. Dinsdagavond lukte het Drachtster Boys wel om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken.

Foto: Twitter: VEV'67

De oudste club van Noord-Nederland kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Hidde Pater. De aanvaller liet de keeper kansloos met een schuiver in de verre hoek. Lang konden de Leeuwarders niet genieten van de voorsprong, want direct na de aftrap kwam VEV'67 alweer op gelijke hoogte door Raymond Bolt. Dat leek ook de ruststand te worden, maar Frisiaan Wim Douwe Derpstra veroorzaakte in de derde minuut van de blessuretijd een strafschop. Die kans vanaf elf meter werd benut door Rense Dijk: 2-1.

In de tweede helft waren er niet veel kansen voor beide ploegen. Pas in de 85e minuut viel uiteindelijk de beslissing, toen Arjan de Vries bij een counter de bal over de uitkomende keeper Mitchell Timmer kopte. De Leeuwarders gaven daarna in een 'alles of niets-offensief' veel ruimte weg, waar de thuisploeg uiteindelijk met een snelle counter door Arjan Veenstra van profiteerde: 4-1.

Dinsdag kwamen er ook al twee Friese clubs in actie in de kwartfinale van de districtsbeker. BCV werd uitgeschakeld door een 3-1 nederlaag tegen eersteklasser Winsum. Het Burgummer doelpunt kwam op naam van Yorn Sikkenk.

Drachtster Boys behaalde als enige Friese club de halve finale. Op bezoek bij Flevo Boys 2 wonnen de Drachtsters met 2-0 door doelpunten van Rob Schokker en Sicco Bouwer. In de halve finale moet Drachtster Boys het opnemen tegen het eerste elftal van Flevo Boys. Bovendien plaatst de club zich ook door het landelijke KNVB-bekertoernooi van aankomend seizoen, waar ook de profclubs aan meedoen.

(advertinsje)