Wind geen spelbreker bij klus op 115 meter hoogte in Leeuwarden

03 apr 2019 - 14:11

De Achmeatoren in Leeuwarden wordt dezer dagen onder handen genomen. De mensen die dat doen, moeten geen hoogtevrees hebben. De werkzaamheden vinden grotendeels plaats op het dak van de 115 meter hoge toren.

In koel putsje op hichte by de Achmeatoer

"We plaatsen een extra koelmachine op het dak van de hoogste toren van het Achmeacomplex. Die weegt 2100 kilo en kan niet niet met de lift en moet buitenom", vertelt Richard van der Ploeg.

Er staat een flinke kraan, die 140 meter meet als hij helemaal is uitgeschoven. Het is met 500 ton niet eens de grootste hoogwerker van het bedrijf, want twee jaar geleden was er een vergelijkbare klus en toen is er een hoogwerker van 700 ton ingezet.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Richard van der Ploeg

Het gaat goed met het werk. "Gelukkig hebben we goed weer, de wind komt niet boven windkracht drie uit. Dat is mooi, want we zijn maanden geleden al begonnen met de planning. Verkeer moet worden omgeleid en vergunningen aangevraagd bij de gemeente. Als het te hard waait, is het risico te groot en hadden we alles moeten afblazen."

De mannen zijn woensdagochtend om 5.00 uur begonnen en waarschijnlijk is het werk om 18.00 uur klaar en wordt de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Achmea Achmeatoren
(Advertentie)
(Advertentie)