Michel Vlap onzeker voor Feyenoord; Kik Pierie ziet Ajax-uitdaging wel zitten

02 apr 2019 - 19:53

Heerenveen-speler Michel Vlap heeft last van zijn enkel en het is nog onzeker of hij donderdag kan meespelen in de wedstrijd tegen Feyenoord. Sherel Floranus haalt de wedstrijd waarschijnlijk niet. Hij viel maandag uit bij een oefenwedstrijd met Jong Heerenveen. Heerenveen speelt donderdag om 20.45 uur in De Kuip tegen de nummer vier van de competitie.

In verscheidene media werd het al genoemd, maar Kik Pierie zelf bevestigt het ook: Ajax heeft interesse in de centrale verdediger. "Maar er is nog niks rond, nog niks zeker en er is nog geen handtekening gezet."

Mocht de deal tussen Heerenveen, Ajax en Pierie doorgaan, dan is het nog maar de vraag of de 18-jarige Leeuwarder speeltijd krijgt bij Ajax. Met andere woorden: is een transfer naar een club zoals Ajax wel een goede keuze? "Als je naar een topclub in Nederland gaat of een topclub in het buitenland, dan weet je dat je moet vechten voor een basisplaats. Dat weet je. Maar misschien ben ik daar wel klaar voor. Ik denk dat het ook wel goed voor mij is als ik uitgedaagd wordt."

Heerenveen presteert uit beter dan thuis

De eerste vraag aan trainer Olde Riekerink: "Bent u ook zo blij dat jullie weer uit spelen?" De trainer van Heerenveen reageert lachend. "Nou, nee hoor. We moeten ons in onze thuishaven altijd beter voelen." Feit is echter wel dat Heerenveen dit seizoen thuis nog maar drie keer heeft gewonnen. De meeste punten werden buiten het Abe Lenstra Stadion behaald, namelijk 22 van de 36 behaalde punten.

"Ik kan me wel voorstellen dat de supporters denken dat een uitwedstrijd ons beter ligt. We laten thuis ook minder zien dan waar ik voor het seizoen op gehoopt had."

Voor de trainer geldt dat zijn ploeg niet stabiel genoeg is. Als hij een leerpunt uit het seizoen moet halen, dan is het druk zetten. "We moeten leren om gezamenlijk beter druk te zetten. We moeten leren de tegenstander op hun eigen helft onder druk te zetten. We zijn dan in de omschakeling het gevaarlijkst."

Pierie: "Organisatorisch staat het bij ons niet goed"

Heerenveen heeft naast het probleem in thuiswedstrijden ook het probleem dat het te veel doelpunten tegen krijgt. Heerenveen heeft na 27 wedstrijden al 59 goals tegen. Slechts vier ploegen kregen meer tegendoelpunten.

Kik Pierie: "De eerste helft tegen Excelsior stond het bij ons goed, maar de tweede helft was dat helemaal anders. We zetten te weinig druk, waardoor Excelsior veel vaker de vrije man kon vinden en gevaarlijker werd. Het staat bij ons dat organisatorisch niet goed. Dat verwijt ik mezelf ook. Het kost veel energie, maar we moeten het dan achterin veel beter organiseren."

Zo kon het zelfs voorkomen dat Heerenveen in blessuretijd de 1-0 scoorde, maar Excelsior toch nog een goede kans krijgt. "Dan zie je ineens dat we met twee man tegen drie man van Excelsior staan. Tja, dat kan natuurlijk niet."

Vermoedelijke opstelling: Hahn, Hornkamp, Høegh, Pierie, Woudenberg, Schaars, Rienstra, Vlap (Van Amersfoort of Kobayashi), Van Bergen, Lammers en Johnsen.

De wedstrijd Feyenoord-Heerenveen wordt donderdagavond live op Omrop Fryslân Radio uitgezonden. Commentator is verslaggever Roelof de Vries. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

(advertinsje)