Wie betaalt de stroomkosten van de familie Ploegstra in Rottum terug?

02 apr 2019 - 12:01

Het lijkt een kafkaiaanse situatie in Rottum. De familie Ploegstra woont op een boerderij bij het dorp en betaalde 24 jaar lang niet alleen de door hen verbruikte stroom, maar ook die van de openbare straatverlichting. Vraag is nu of ze hun geld terugkrijgen.

Lies en Wiebe Ploegstra - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Alles wat via een transformatorhuisje op het erf van de Ploegstra's werd verbruikt, kreeg de familie op haar rekening. Dat gebeurde, omdat het transformatorhuisje geen eigen huisnummer had. Nadat er nieuwe kabels zijn getrokken, is dat probleem opgelost. Niemand voelt zich echter verantwoordelijk om het onterecht betaalde bedrag terug te geven. Het gaat om meer dan 200.000 euro, heeft de familie laten berekenen.

Vechten voor een oplossing

Een gesprek, vorige week, met burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren heeft niets opgeleverd. De Ploegstra's weten eigenlijk niet meer waar ze nu nog een oplossing moeten vinden.

Met zware strobalen hebben ze de toegangsdeuren van het transformatiehuisje geblokkeerd. "Die hebben ze er niet zo maar weg. Wij vechten voor een oplossing en roepen de burgemeester op: "Wees een vent en sta ervoor!"

Lies en Wiebe Ploegstra út Rottum

(advertinsje)