OPROEP: Wie heeft het beste idee voor een journalistiek onderzoek?

02 apr 2019 - 07:23

De regionale omroepen Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe en RTV Oost en onderzoeksplatform Follow the Money werken samen op journalistiek gebied. Vanuit het publiek van de omroepen kunnen onderzoeksvoorstellen worden ingediend. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete Pitch. Zo kan het publiek in Noord-Nederland meebepalen wat er onderzocht wordt.

Foto: Follow the Money

Welke misstanden moeten aan het licht gebracht worden? Wat voor maatschappelijk thema moet beter uitgezocht worden?

Hoe kan je jouw idee doorgeven?

Dat kan met Pitch: publiek kan zelf ideeën indienen en stemmen. We verwachten een uitgewerkt, maar met name beargumenteerd voorstel. Waarom moet het onderzocht worden? Wie kunnen daarmee helpen?

Lezers van de voorstellen kunnen commentaar leveren, aanvullingen geven en diensten aanbieden. Zo wordt het idee alleen maar beter. Op social media kun je het over je voorstel hebben, gebruik daarvoor de hashtag #noordoostpitch. Het winnende voorstel krijgt een passende beloning, namelijk dat het uitgevoerd wordt.

Op deze website kun je jouw idee kwijt: https://www.omropfryslan.nl/pitchnoordoost.

Dit jaar worden minstens vier projecten uitgevoerd.

Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe en RTV Oost hebben begin dit jaar een overeenkomst gesloten waarin ze structureel samen zullen werken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Door samen op te trekken, is het idee dat er meer boven water gehaald kan worden.

(advertinsje)