SC Cambuur haalt uit bij Jong Ajax: "Ongeveer de perfecte wedstrijd"

02 apr 2019 - 07:20

SC Cambuur behaalde maandagavond een klinkende overwinning op Jong Ajax. Op sportcomplex De Toekomst waren de Leeuwarders veel te sterk voor de Amsterdammers (0-6) en dus waren trainer René Hake, aanvoerder Robbert Schilder en spits Nigel Robertha na afloop tevreden.

"Als je kijkt naar de effectiviteit en de momenten die we krijgen, dan hoop je daar op voorhand op", zei Hake in de catacomben. "Daarin zijn we heel goed geweest vandaag. Dan hoef je niet per se in de armen te knijpen, maar dan kun je ook zeggen van: we halen gewoon een heel goed rendement."

Hake zag een hoop positieve dingen. "We hebben weinig schoten op goal tegen gehad, misschien wel niet één. Daarnaast zijn we zelf heel effectief geweest en hadden we een plan dat heel goed werkte. Dus ja, in dat opzicht hebben we veel goed gedaan."

"Het is heel mooi, maar tegelijkertijd is het ook maar één wedstrijd. Je moet er wel van genieten, maar uiteindelijk gaat het om het totaal en dat zijn volgens mij 38 wedstrijden. Dit duel is daar een onderdeel van. Op dit moment is het heel belangrijk en een goede zege, ook voor het doelsaldo en het vertrouwen."

Ook Schilder was goed te spreken over de wedstrijd. "Het is gewoon precies gegaan zoals je vooraf had gehoopt. Eigenlijk nog mooier dan dat. We hadden een bepaald plan en dat heeft perfect gewerkt. We zijn effectief geweest en daarbij zat er een heel goede energie in het team. Ook in de coaching naar elkaar, elkaar scherp houden. Daarnaast hebben we weinig weggegeven. Je kunt bijna wel zeggen: ongeveer de perfecte wedstrijd."

Schilder werd voorheen door Hake altijd opgesteld als centrale verdediger, maar tegen de Amsterdammers stond de aanvoerder op het middenveld. "Dat was heel erg lang geleden. Het was wel even wennen en vooral conditioneel. Daar wordt een heel andere conditie gevraagd. Aan de bal ging het verder wel goed. Dat is daar stond had met blessures te maken en we hadden een bepaald strijdplan met een ander systeem. We konden het prima oplossen zo."

Tot slot spits Robertha. Wat vond hij van de wedstrijd? "Ik heb er eigenlijk niet veel woorden voor. Fantastisch. Dit heb ik niet eerder meegemaakt. Een fantastische avond voor mij persoonlijk en voor het team. Heel mooi. Ik denk dat we de taken gewoon goed hebben uitgevoerd. We hebben alles gedaan wat we vooraf hebben afgesproken. Offensief hebben we ook alles afgestraft."

Robertha maakte tegen Jong Ajax zijn vijfde en zesde goal van het seizoen. "Het is altijd lekker voor een spits om doelpunten te maken. Het is een lastige periode voor mij geweest. Ik ben heel veel met mezelf bezig geweest op mentaal gebied. Ik heb het pad nu een beetje teruggevonden. Mooi dat ik vandaag twee doelpunten mee kon pikken."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong Ajax
(advertinsje)