SC Cambuur zet 6-0 monsterscore neer tegen Jong Ajax

01 apr 2019 - 22:07

Sportclub Cambuur heeft maandagavond een monsterscore neergezet tegen Jong Ajax. In Amsterdam werd met 6-0 gewonnen. Na een erg sterke start stond het bij het rustsignaal al 5-0. Sam Hendriks (2), Matthew Steenvoorden (2) en Nigel Robertha (2) waren de doelpuntenmakers. Het was de grootste uitoverwinning voor Cambuur ooit.

Na de thuisnederlaag vrijdag tegen Almere City hadden de Leeuwarders iets recht te zetten. Dat was in de eerste helft meteen duidelijk. Bij de eerste kans was het raak. Ajax-keeper Dominik Kotarski liet in de negende minuut een bal los waar Sam Hendriks attent op reageerde en de bal in het goal tikte.

Ook de tweede kans was een doelpunt. Uit een vrije trap van Robin Maulun was het Matthew Steenvoorden die vrij kon inkoppen. Even leek het erop dat Cambuur ook nog voor de derde keer binnen het kwartier kon juichen, maar Hendriks stond buitenspel.

Cambuur blijft scoren

Na de twee openingsgoals was het nog niet klaar voor Cambuur. In de 22e minuut was het Sam Hendriks die na een goede actie Nigel Robertha vond bij de tweede paal. Die kon de voorzet verzilveren: 0-3. De Leeuwarders bleven doorgaan met scoren.

Robertha kon na een actie de bal hard en laag in de hoek schieten en zijn tweede van de avond noteren. Ook Hendriks wilde zijn tweede maken en werd geholpen door de keeper van de Amsterdammers. Kotarski leverde de bal zomaar in bij Robertha, die Hendriks een niet te missen kans gaf op de 0-5. Dat was ook de ruststand.

Rustig aan in tweede helft

In de tweede helft was er een stuk minder vuurwerk. Cambuur leek aan het begin van de tweede helft tevreden te zijn met de grote score die ze in de eerste helft hadden neergezet. Daar dacht Steenvoorden echter anders over. De verdediger maakte ook zijn tweede doelpunt van de avond. Hij kopte raak uit een hoekschop van Maulun. Dat was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. De 6-0 overwinning betekent de eerst overwinning van Cambuur op Sportpark De Toekomst tegen Jong Ajax.

Door de overwinning klimmen de Leeuwarders op de ranglijst over Jong Ajax heen. Cambuur heeft 47 punten uit 32 wedstrijden en staat op de negende plaats.

Jong Ajax - SC Cambuur: 0-6 (0-5) 8. 0-1 Sam Hendriks, 11. 0-2 Matthew Steenvoorden, 22. 0-3 Nigel Robertha, 32. 0-4 Robertha, 37. 0-5 Hendriks, 68. 0-6 Steenvoorden

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Mbende, Schilder (76/Van den Beemt), Sambissa, Jansen, Maulun (73/Schindler), Ciganiks, Hendriks, Robertha (69/Kallon)

Radiogoals Cambuur op muziek

It radiocommentaar van verslaggever Andor Faber bij de zes goals van Cambuur
Foto: Dijks Fotografie
Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong Ajax
(advertinsje)