Sebastiaan Wolswinkel (24) uit Oldeberkoop partijvoorzitter Partij voor de Dieren

31 mrt 2019 - 17:16

De 24-jarige Sebastiaan Wolswinkel uit Oldeberkoop is de nieuwe partijvoorzitter van de Partij voor de Dieren. Op het congres van de partij in Bussum werd hij met een krappe meerderheid gekozen. Dat was een grote verrassing.

Het bestuur van de partij had Elze Boshart voorgedragen. Zij was een van de oprichters van de partij, maar moest het afleggen tegen Wolswinkel. Hij was de afgelopen drie jaar voorzitter van PINK!, de jongerenorganisatie van de PvdD. Boshart kreeg 269 stemmen, Wolswinkel 281. De nieuwe partijvoorzitter is inmiddels wat bekomen van het nieuws. "Ik heb natuurlijk wel gesolliciteerd omdat ik dacht dat ik een kans maakte, dus ik wist dat ik kon rekenen op redelijk wat stemmen, maar het was een aangename verrassing."

Foto: NOS, Hans Andringa

Wolswinkel komt uit de Stellingwerven en groeide op in Oldeberkoop. Hij is een aantal jaar wiskundedocent geweest en rolde toen de politiek in. Ook heeft hij al de nodige ervaring in de politiek. "Ik was tot dusver voorzitter van de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Daar heb ik veel ontdekt over de kernpunten van de partij."

De nieuwe partijvoorzitter wil nog meer jongeren bij de partij betrekken. "Ik denk dat onze jongerenorganisatie een andere rol binnen de partij moet krijgen. Meer rechten en zeker ook plichten." De Partij voor de Dieren wordt steeds jonger, ziet ook Wolswinkel. "We gedragen ons al een tijdje jonger dan we zijn. We hebben nog een heel fragiel zelfbeeld, maar dat is niet meer nodig. We kunnen feller optreden en meer zichtbaar worden. Dat is heel gezond voor onze partij."

Partijvoorzitter Sebastian Wolswinkel

(advertinsje)