SC Cambuur naar Jong Ajax: "Ze nemen veel risico, maar zijn wel eens overmoedig"

01 apr 2019 - 09:35

Na het nipte verlies van vrijdag tegen Almere City staat maandag al weer de volgende wedstrijd voor Cambuur op het programma: Jong Ajax uit. De Leeuwarders strijden met acht clubs om een plek in de play-offs.

De kanshebbers voor de play-offs staan zo dicht bij elkaar dat de situatie per week verschilt. Een tombola waar de punten in deze fase wel steeds van groter belang worden.

Zondag tijdens de training hadden verschillende spelers nog wat 'pijntjes'. Trainer René Hake kon daarom nog geen opstelling geven. "We moeten overleggen met de medische staf. Ik kan moeilijk voorspellen wie wel en niet fit is."

Van Kippersluis is nog steeds ziek. Daan Boerlage moest vrijdag met een knieblessure de wedstrijd verlaten en is nu ook niet inzetbaar. Ook Van Koesveld is nog steeds geblesseerd.

De verloren wedstrijd van vrijdag is exemplarisch voor het verhaal van Cambuur van dit seizoen. De prestaties wisselen flink. Hake: "Maar wij hebben vrijdag de eerste 20 minuten prima gespeeld. Helaas scoren we niet en dan komt de wedstrijd in evenwicht en dan is het moeilijk die nog naar je toe te trekken."

Maandag wacht Jong Ajax. Het is altijd afwachten welke spelers daar worden opgesteld. Hake over Jong Ajax: "Het is een voetballende ploeg. Ze nemen veel risico en daar hebben ze de kwaliteit ook voor. Maar ze willen ook nog wel eens overmoedig zijn. Dan komen er ruimtes, waar wij effectief iets mee moeten doen."

De play-offs halen is geen doel op zich, de play-offs winnen wel.

René Hake, trainer SC Cambuur

In de tombola van de eerste divisie valt het niet mee om de play-offs te behalen Hake: "Er zijn heel veel ploegen die hetzelfde meemaken als wij. Ik kan wat dat betreft wel acht collega's de hand schudden. Het is wat een 'heen en weer'-verhaal. De play-offs halen is geen doel op zich, de play-offs winnen wel. Maar daarvoor moeten we nu eerst wel wedstrijden winnen."

(advertinsje)
(advertinsje)