"Het was wel een beetje onverdiend, maar hij viel geweldig binnen"

31 mrt 2019 - 00:41

Heerenveen had de winst op Excelsior eigenlijk niet verdiend. Dat zegt Pelle van Amersfoort. In de laatste minuten maakte hij de openingstreffer. "Hij viel wel geweldig binnen."

Foto: www.orange-pictures.nl

Van Amersfoort kreeg deze week te horen dat zijn contract bij Heerenveen niet verlengd wordt. Het had geen effect op zijn motivatie: "Ik probeer altijd mijn best te doen. Heerenveen is een geweldige club, maar ik wil spelen en ben ook wel toe aan iets nieuws. Een club in het buitenland sluit ik niet uit"

REAKSJE Hearrenfean (3)

Met zijn late goal was hij erg belangrijk voor Heerenveen, en daar was hij zelf ook blij mee: "Geweldig! Invallen, in de 90e minuut scoren en dan 1-0 winnen. Een heerlijk gevoel."

"Het was een geweldige voorzet, over de grond. De bal ging de verre hoek in, via de paal. Ik twijfelde nog wel even. Ik dacht: Als die er nu uit gaat dan word ik laaiend."

"We mogen er van genieten"

Ook doelman Waren Hahn had een belangrijk aandeel in de overwinning: "We hebben de nul gehouden, we scoren en we pakken thuis een overwinning. Dat zijn dingen die niet zo vaak voorkomen", zet hij lachend. "We mogen er van genieten. Dat hebben we denk ik ook wel even nodig."

REAKSJE Hearrenfean (2)

"We willen omhoog kijken. Dan heb je niks aan gelijkspelletjes." Dat de winst niet echt verdiend was maakt de blijdschap niet minder. "Dit mag ook wel eens een keertje."

De volgende wedstrijd voor Heerenveen is donderdagavond, tegen de andere Rotterdamse ploeg: Heerenveen neemt het in de Kuip op tegen Feyenoord.

Reaksje Jan Olde Riekerink

(Advertentie)
(Advertentie)