VIDEO: Natuurbeheerders hebben handenvol werk door containerrommel

30 mrt 2019 - 19:24

Drie maanden na de containerramp met de MSC Zoe spoelt er nog dagelijks rommel aan op de Waddeneilanden. En hoe langer het duurt, hoe kleiner het plastic dat op de stranden beland wordt.

De collega's van Nieuwsuur waren op Schiermonnikoog. Daar deed blijken dat de natuurbeheerder de handen er nog steeds vol aan hebben. Vogels zouden de plastickorrels opeten.

De overheid laat een groot onderzoek doen naar het effect dat het plastic op het zeeleven heeft. Onder anderen Wageningen University & Research (WUR) zal in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verschillende onderzoeken uitvoeren.

Bij de ramp met de MSC Zoe zijn twee containers met gevaarlijke stoffen overboord geslagen. Een daarvan is vrijdag aangetroffen, zeven kilometer boven de Duitse kust. Een bergingsbedrijf moet nog uitzoeken hoe deze container veilig geborgen kan worden.

Een van fan de grootste containerschepen ter wereld, de MSC Zoe uit Panama, heeft in de nacht van 1 op 2 januari minstens 345 containers verloren. Het schip voer op dat moment ten noorden van de Friese Waddeneilanden. Al het nieuws over de containerramp is te vinden op dossiersite.

(advertinsje)
(advertinsje)