LDODK verliest halve finale om landskampioenschap, maar "er is nog niets verloren"

30 mrt 2019 - 19:06

De korfballers van LDODK hebben de eerste wedstrijd van de halve finale van het landskampioenschap verloren van PKC uit Papendrecht. In Papendrecht werd het 29-21.

Foto: www.orangepictures.nl

De strijd in de halve finale bestaat uit drie wedstrijden. Wie als eerste twee heeft gewonnen gaat door naar de finale van de Korfbal League. Volgende week zaterdag is het tweede duel tussen LDODK en PKC. Dan speelt LDODK thuis in Gorredijk.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen Papendrecht was PKC de bovenliggende ploeg. Bij rust stond er een stand van 20-8 op het scorebord. De Gorredijksters kwam in de tweede helft sterk terug. In de kleedkamer waren harde woorden gesproken, maar dat was te laat.

In de eerste helft heeft LDODK het verloren, zegt Erwin Zwart. Hij speelt al jaren bij LDODK.

"Het plan dat we wilden kwam er niet uit. En dan wordt het een heel lastig verhaal. Wij kunnen veel meer."

In de rust kon de ploeg de knop omzetten. Maar de wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. "Er zijn wel even wat woorden gevallen."

Tweede helft biedt perspectief

Speelster Femke Faber had hele andere verwachtingen voor het begin van de wedstrijd. "Dat had iedereen, denk ik." Maar na afloop houdt ze toch hoop op een finaleplek in de strijd om de landstitel. "Er is nog niets verloren."

"In de eerste helft ontbreekt het aan lef. Maar de tweede helft hebben we met 9-13 gewonnen. Ik denk dat we er een positief gevoel aan over moeten houden. Nu met zijn allen niet in mineur zitten, dat heeft helemaal geen zin. We staan met 1-0 achter, maar we hebben nog twee kansen."

Trefwoorden: 
korfbal LDODK
(advertinsje)
(advertinsje)