Wedstriid fan de wike: Friezen presteren goed bij Roelof Thijs Bokaal

30 mrt 2019 - 08:55

De Roelof Thijs Bokaal in Thialf leverde ook dit jaar veel spektakel op. De twee Friezen deelnemers, Jimmy Tuinstra uit Tzummarum en Simon Reitsma uit Sint Annaparochie drongen beiden door tot de kleine finale. Tuinstra was net iets sneller dan Reitsma. Ze eindigden als zesde en zevende.

Simon Reitsma - Foto: www.orangepictures.nl

Voor de 18-jarige Tuinstra is het een knappe prestatie. Hij zei eerder al dat hij graag minstens een derde plaats wilde behalen, maar dat dat wel een hoge inzet was. Na de wedstrijd was hij optimistisch: "Ik ben nog jong. Volgend jaar kom ik sterker terug. Ik vecht net zo lang door tot ik het podium haal."

Jimmy Tuinstra

Simon Reitsma (48) neemt afscheid van de sport. "Het is nu tijd voor mijn zoon", zo liet hij weten. Reitsma's zoon is nu twaalf jaar en moet Fryslân in de toekomst representeren in de sport. Voor hem als vader was een zevende plek een mooie afsluiter. Sneu voor Reitsma was wel dat hij de baan niet op kon om een ereronde te rijden. Dat mocht niet, wat de toeschouwers waren de baan al opgegaan voor de prijsuitreiking. Na enkele minuten zag hij zelf in dat een ereronde er voor hem niet meer in zat. "Maar er komen nog twee dagen en dan komt het wel goed."

Zaterdag en zondag vindt op het ijs van Thialf het WK ijsspeedway plaats.

Simon Reitsma

Trefwoorden: 
Thialf motorsport iisspeedway
(Advertentie)
(Advertentie)