Trainer Hake over verlies na successerie SC Cambuur: "Dit is even een domper"

30 mrt 2019 - 00:02

"Dat dit even een domper is, gezien de serie waar we in zaten, lijkt me duidelijk." Dat zei trainer René Hake van SC Cambuur na het teloarstellende ferlies tegen Almere City FC. In eigen huis gingen de Leeuwarders met 1-0 onderuit en kwam er een eind aan een serie van successen, bestaande uit drie wedstrijden winst en één wedstrijd gelijkspel.

In de vier voorgaande wedstrijden leek Cambuur vertrouwen uit te stralen. "Ik vind dat we dat ook wel uitgestraald hebben in de eerste twintig minuten", zei Hake. "Toen zat er veel energie in, veel druk op de bal."

Daarna ging het slechter met Cambuur en ging de strijd met Almere gelijk op. "Dan kabbelt het voort, zonder dat er aan beide kanten veel gebeurt. Uiteindelijk staan we met lege handen en dat betekent dat we onszelf een slechte dienst bewijzen."

Middenvelder Kevin Jansen zag dat Cambuur moeite had met hoe Almere City verdedigde. "We voetbalden aardig tot de zestien en toen was het moeilijk er doorheen te komen. Dat hebben we wel vaker dit seizoen. Dan moet je een beetje geluk hebben en dat hebben we niet gehad."

Dat, terwijl de beginfase van de Leeuwarders nog heel aardig was. De ploeg creëerde meerdere mogelijkheden. "Het eerste kwartier dacht ik ook: als we nu een goal maken, gaan we er overheen. Het was een wedstrijd waarin wie als eerste zou scoren, hem zou winnen. Helaas maken zij een frommelgoal."

Gezien de ranglijst had Cambuur goede zaken kunnen doen. In plaats van de zevende plaats staan Jansen en zijn team nu twaalfde. "Als je hier wint, sta je er helemaal goed voor. Ik heb de andere uitslagen gezien en die waren ook positief. Maar daar heb je niks aan."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(advertinsje)