Speciale Fûgelwacht-app voor Nordwin College gelanceerd

26 mrt 2019 - 17:19

Hoe krijg je pubers enthousiast voor de natuur en vooral voor weidevogels? Met een app op de mobiel natuurlijk. Het Nordwin College en de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) hebben elkaar daarvoor opgezocht.

App fûgelspot

De BFVW had al een speciale app, die in het veld kan worden gebruikt om door te geven waar vogels zitten en ze hun nesten hebben. Leerlingen, studenten en docenten van het Nordwin College krijgen nu een speciale onderwijseditie van die Fûgelwacht-app. Met als doel om ze warm te krijgen voor weidevogels en hun plekje in de landbouw.

De onderwijseditie van de app is dinsdag gelanceerd tijden een veldles voor mbo-studenten. Alle onderwijsrichtingen binnen het Nordwin College kunnen er exclusief gebruik van maken.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

In de onderwijseditie van de Fûgelwacht-app zijn ook links te vinden naar digitaal lesmateriaal over weidevogels en natuurinclusieve landbouw. "Deze vorm van landbouw staat als innovatiethema hoog op de agenda van ons groene onderwijs", zegt docent Gerard Tamminga. "Met deze app kunnen onze leerlingen, studenten en docenten een mooie bijdrage leveren aan de groene sector."

De BFVW deed al veel aan educatie, maar tot nu toe vooral voor het basisonderwijs. Met de uitbreiding naar het middelbare onderwijs probeert de bond nu ook de vergrijzing onder de leden aan te pakken.

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
(Advertentie)
(Advertentie)