Hessel met Tess in Ahoy: "Je hebt rijkdom en cadeautjes en dit is het allebei"

25 mrt 2019 - 21:30

Hessel van Terschelling stond dertig jaar geleden in Rotterdam. Komend jaar doet hij het weer, nu samen met zijn dochter Tess. Wij belden met Hessel en Tess.

Foto: Facebook, Café Hessel en Tess

Jullie moeten nog een jaar wachten. Dat is nog een lange tijd of is de voorpret ook leuk?

Hessel: Dat lijkt lang, maar het is echt een fractie van een seconde. Vorige keer hebben we Ziggo gedaan. Toen begonnen de voorbereidingen anderhalf jaar van tevoren. Floep en toen was het plotseling al zover. De tijd vliegt.

Hoe gaat de voorbereiding?

Hessel: We zijn er druk mee. We hebben afgelopen week alweer gerepeteerd en in november ook al. Tess heeft het druk met de kaarten en zo.

De kaartverkoop loopt nu tien dagen. Om Ahoy zijn ze enthousiast.

Tess: Dat ben ik zelf ook. Je zet het eerst op Facebook, want je weet nooit precies hoe het zal gaan. We hebben best wel een vliegende start gehad, terwijl we eigenlijk nog niet zoveel hebben gedaan op het gebied van publiciteit en PR. Voor wat Facebookberichten en wat Twitterberichten hebben we een goed start gemaakt.

Toen jouw vader eerder in Ahoy stond, was jij er toen ook bij als kind?

Tess: Jazeker, Ik was elf jaar en ik heb daar een beetje rondgerolschaatst door de Ahoy. Als je me toen had verteld dat ik daar over 29 jaar weer zou optreden, maar dan met mijn vader, had ik je voor gek verklaard. Dit is zo uniek en bijzonder wat we gaan doen.

En wat vind je daarvan, Hessel, dat je met jouw dochter in Ahoy optreedt?

Hessel: Je hebt rijkdom in het leven en je hebt cadeautjes. Dit is het allebei. Dat je dit met je eigen kind mag doen, verzin je niet.

Is dit concert ook bijzonderder dan bijvoorbeeld de Ziggo Dome in 2017?

Hessel: Nou ja, hier kleeft de emotie aan dat het vorige heel grote concert alweer dertig jaar geleden is.

Wat kunnen de bezoekers komend jaar op 14 maart verwachten?

Tess: Spektakel. Als we dan toch in zo'n grote zaal staan, willen we ook groot uitpakken. We spelen natuurlijk heel vaak in de Groene Weide. Hartstikke leuk. Maar als je dan in Ahoy staat, mag ook alles wel groot. Zo hebben we een band van veertien personen, we gaan spectaculair openen en we hebben gekke dingen bedacht waarmee we de mensen gaan verrassen.

Hessel, dertig jaar geleden belde je zelf met Ahoy en toen zei de directeur na het gesprek: Ik weet niet wie ik aan de telefoon had, maar dat was Hessel van Terschelling.

Hessel: Hij dacht zeker 'Die is niet helemaal goed snik. Hij dacht dat ik een of andere eskimo wat die een klap met een knuppel had gehad. Twee jaar geleden, vlak voordat we in de Ziggo optraden, is hij afgezwaaid.

(advertinsje)
(advertinsje)