De Pleats krijgt vignet voor bieden passend werk aan jongeren

25 mrt 2019 - 20:15

Hoe en waar kunnen jongeren die net 'wat anders zijn', toch een goede plek krijgen? De gemeente Tytsjerksteradiel vindt dat zoiets het beste kan bij gewone bedrijven. Bedrijven die er klaar voor zijn en die daaraan meewerken, verdienen een schouderklopje. Ze kunnen het 'Meiinoar Meidwaan'-finjet krijgen.

Floris en Daan, twee bijzondere medewerkers van De Pleats - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Restaurant De Pleats in Burgum kreeg maandag zo'n vignet uit handen van wethouder Gelbrig Hoekstra. Meiinoar Meidwaan is een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is bedoeld om jongeren 'die anders werken en denken' passend werk te geven. Bij De Pleats werken nu acht jongeren in dit kader. Ze krijgen begeleiding van de andere vijftig begeleiders van het bedrijf.

Eelke en Geesje Duursma, de ondernemers achter De Pleats, vinden het belangrijk dat iedereen zijn plek kan vinden. Volgens wethouder Hoekstra is de diversiteit van het personeel van De Pleats een mooie afspiegeling van wat er als gasten komt. "Als gemeente vinden we dat mooi. Dat waarderen wij graag met dit vignet.

Meiinoar Meidwaan De Pleats

(Advertentie)
(Advertentie)