Jan Huitema: "Traditionele partijen moeten aan eigen verhaal vasthouden"

24 mrt 2019 - 19:53

Europarlementariër Jan Huitema (VVD) maakt zich geen zorgen om de uitslag van de Europese verkiezingen. Na de grote winst van Forum voor Democratie bij de provinciale verkiezingen is het de vraag of er op 23 mei ook zo gestemd zal worden. Volgens Huitema is het voor de traditionele partijen en kandidaten belangrijk om dichtbij zichzelf te blijven en vast te houden aan het eigen verhaal.

Immie Jonkman, Jan Huitema en Rendert Algra - Foto: Simone Scheffer

Jan Huitema en CDA steatelid Rendert Algra oer de Europeeske ferkiezings

Volgens Huitema helpt het niet om je campagne te veranderen voor extra stemmen. De thema's bij de Europese verkiezingen zullen volgens hem ook veel duidelijker belicht worden dan bij de provinciale verkiezingen. De Brexit is een van de thema's, maar ook migratie en klimaat staan dan hoog op de agenda.

Ik ben er niet zo bang voor. Je moet gewoon hetgeen doen waarvan jij denkt dat het goed is. Je eigen geluid moet authentiek blijven.

Jan Huitema

Ook CDA-Statenlid Rendert Algra vindt dat partijen aan hun verhaal moeten vasthouden en hun mening over bepaalde zaken niet te veel moeten veranderen. Dan vervreemden ze van de kiezers van de partij. Volgens hem krijgen traditionele partijen het zwaar bij de Europese verkiezingen.

In het Nieuwsforum bij Buro de Vries werd over de uitslag van de provinciale verkiezingen gediscussieerd met Immie Jonkman, Rendert Algra en Jan Huitema. Het programma is van 21.00 uur tot 23.00 uur terug te luisteren op de radio of onze website.

(advertinsje)