LDODK naar play-offs Korfbal League met winst in laatste competitieduel

23 mrt 2019 - 21:51

De korfballers van LDODK hebben zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd in de Korfbal League gewonnen. Tegen Fortuna werd het na een spannend duel 26-25 voor de thuisploeg. LDODK kan zich nu voor de tweede keer in de clubhistorie gaan richten op de play-offs. De Gorredijksters treffen daarin PKC uit Papendrecht.

LDODK begon slecht aan het duel in de eigen sporthal. Fleur Hoek en Daan Preuninger zetten Fortuna op 0-2. Marjolein Kroon kon daarna met twee doelpunten de stand gelijktrekken. Daarna zat er eigenlijk geen verschil tussen beide ploegen, die gelijk op gingen (8-8).

Ploegen houden het erg spannend

Tot 11-11 was er niks aan de hand voor LDODK. Daarna was het toch weer Fortuna dat de voorsprong kon pakken (13-11). Door goed werk van André Zwart en Friso Boode was het verschil bij rust maar één punt (13-14) in het voordeel van de bezoekers.

Marjolijn Kroon (archief) - Foto: www.orange-pictures.nl

Na de rust kwam LDODK snel naast Fortuna door onder andere een afstandsschot van Friso Boode en een fraaie bal van Erwin Zwart (16-16). Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Geen van beide kon afstand nemen van de ander (20-20).

Pas in de laatste minuten kon Femke Faber het verschil maken door LDODK met twee doelpunten naar de winst schieten.

In de play-offs om de landstitel spelen de vier hoogste teams van de Korfbal League. Dat zijn TOP, PKC, LDODK en Fortuna. De play-offs bestaan uit halve finales en een finale.

In de halve finale speelt de nummer 1 (TOP) tgen de nummer 4 (Fortuna). In de andere halve finale speelt nummer 2 PKC dus tegen LDODK.

(advertinsje)