Jelle Woudstrapaal op de haven van Schiermonnikoog onthuld

23 mrt 2019 - 15:28

Op de veerdam van Schiermonnikoog is vrijdag de Jelle Woudstra-paal ontbloot. De paal markeert het einde van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat, reder Wagenborg en de gemeente, die de pier opknapten en duurzamer hebben gemaakt.

De instanties gingen aan de slag met de veerdam en de terminal op Schiermonnikoog. Rijkswaterstaat vernieuwde onder andere de voetgangersbrug en de ponton. Wagenborg gaf de terminal aan de binnen- en buitenkant een opknapbuurt. Er zijn onder andere zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst.

De werkzaamehden moeten ervoor zorgen dat de veerhaven weer goed voorbereid is op grote toeristenstromen.

Dorpsomroeper

Jelle Woudstra, destijds de dorpsomroeper van Schiermonnikoog, stelde twintig jaar geleden al voor om een meerpaal te plaatsen. Eilandbezoekers zouden daardoor meer gevoel krijgen bij het gebied, het tij en de unieke plaats van de veerdam.

Burgemeester Ineke van Gent ontblootte de paal samen met de dorpsomroeper van Schiermonnikoog. Die wil de paal opdragen aan alle kustverdedigers van het land. Op de paal zijn de hoogste waterstanden die Schiermonnikoog ooit heeft gehad af te lezen. Ook staat er informatie op over de markante dorpsomroeper van Schiermonnikoog.

(advertinsje)
(advertinsje)